5 Aralık 2008 Cuma

Badem


Dünyanın en kalitemi bademi olan nonpareil ( elle kırılan badem-iç randımanı 60-65 ) kavrulmuş ve tuzlu halde çok lezzetli bir çerez olarak tüketilir. Deneyenlerin bir daha vazgeçemeyecekleri bir lezzettir.
Bademin Faydaları:
Sinirleri güçlendirir. Göğüs hastalıklarını,
Beden ve zihin yorgunluğunu giderirHamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.Böbrek, idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirir. Badem yağı ise hazımsızlığa iyi gelir. Yumuşatıcı, balgam söktürücü, sakinleştirici özellikleri olan badem ev eczanemizin vazgeçilmezlerindendir Kolesterolü düşürür. Kalp krizi riskini 50 azaltır.(Kaynak: The Almond Board of California Araştırma kuruluşu çalışmaları.)
Her gün 42 gr badem, fındık yediğimizde kalp hastalığı riski azalmaktadır
Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır. (Kaynak:Nejat Ebcioğlunun Sağlığımız İçin Yararlı Bitkiler adlı kitabından.) Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir. (Kaynak: Nejat Ebcioğlunun Sağlığımız İçin Yararlı Bitkiler adlı kitabından.) Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir. Böbrek, mesane ve üreme yollarındaki iltihapları yok eder. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

Hiç yorum yok: