14 Temmuz 2009 Salı

Nar Ekşili Sos-345 gr



Nar, C vitamini ve potasyum yönünden zengin bir meyvedir.Nar meyvelerinin ayıklanıp, preslenip suyu süzüldükten sonra vakum kazanında belirli bir sıcaklıkta suyu uçurularak konsantresi elde edilir. İçerisine glikoz şurubu ile asit düzenleyici ilave edilerek sos haline getirilir, pastörize edilir. Nar ekşili sos, yemeklere lezzet vermekte, salataların her türlüsünde, kısırda, kuru patlıcan dolmasında, sulu köftelerde, sofralık yeşil ve siyah zeytinde kekik ile birlikte lezzet verici olarak kullanılır.

Kızılcık Marmelatı-800 gr



Meyveleri sonbaharda olgunlaşır.1-1,5 cm boyundadır. Parlak kırmızı renktedirler. Lezzeti buruktur. Meyveleri şeker, müsilajlı maddeler ihtiva eder. Kabuklarında ise reçineli maddeler, tanen ve müsilaj vardır. Meyveleri yenir veya şurubu yapılır. Meyveleri ishali keser. Kabukları ateş düşürür. Şurubu, vücuda kuvvet verir.